Vanskelig studentøkonomi

Det er ikke noe tvil om at økonomien er noe av det som kan være negativt med å være student. Noen ganger så rekker rett og slett ikke stipendet til hver måned. Dette kan føre til økonomiske utfordringer i hverdagen. Dersom det da også dukker opp uforutsette regninger eller lignende kan det bli vanskelig dersom man ikke har muligheten til å få hjelp hjemmefra.

Forbrukslån

Fattig studentDersom du har behov for litt mer penger for å kunne komme deg gjennom studietiden med gode karakterer så kan forbrukslån være en løsning. Det er slik at dette kan hjelpe til slik at du slipper å jobbe så mye at det går ut over dine karakterer. Det å søke om forbrukslån er veldig enkelt og du finner mange ulike tilbydere på markedet. Det som er viktig for deg er å først avgjøre at lånetilbyderen er seriøs og trygg. Deretter kan man søke uten å plikte seg til noen ting før man tar valget. Det er som regel ikke noe krav til sikkerhet når man søker om et slikt lån. Det er forskjellig hvilke lånesummer de kan tilby, dette får man kun klart svar på etter man har søkt. Det er viktig å bemerke seg at du ikke vil få innvilget lån dersom du har betalingsanmerkninger. Visse steder er det også slik at du må ha bodd i Norge i minst 3 år. Dermed vil ikke dette være en løsning dersom du er på utveksling i Norge. Det er også slik at man som regel velger hvor lang nedbetalingstid man ønsker. I det minste kan man søke om den tiden man ønsker også vil du få beskjed om dette blir innvilget. Søk hos en tilbyder i dag og se hvor mye du kan låne og hvor lang nedbetalingstid du kan få.

Kredittkort

Dersom du ikke ønsker å ta opp forbrukslån er det en annen mulighet for å kunne få litt ekstra å rutte med i vanskelige perioder. Denne muligheten er å skaffe seg et kredittkort. Dette vil hjelpe til dersom det dukker opp uforutsette regninger slik som for eksempel tannlege eller lignende. Kredittkort er en god løsning hvis du kun trenger å supplere eller av og til litt ekstra. Dersom man betaler tilbake på kredittkortet innen 30-50 dager så er det som ingen påløpende renter som følger med. Dermed er det viktig å fokusere på å ikke bruke mer enn det du har muligheten til å betale tilbake innen disse dager. Det er ikke bare mer fleksibilitet økonomisk man kan få når man benytter kredittkort. De fleste kredittkort gir deg reiseforsikring dersom du betaler hele eller deler av din reise med kortet. Det vil si at du ikke trenger å betale en stor sum for reiseforsikring i løpet av hele året. Husk å sjekk om dette er inkludert i det kortet du søker om dersom du ønsker det. I tillegg så er det mange kredittkort som gir deg rabatter på ulike produkter og tjenester. Dette er noe som alltid kan komme godt for studenter som har økonomiske utfordringer.

Det er alt fra rabatter på klær til rabatter på leiebil for eksempel. Disse rabattene varierer fra kredittkort til kredittkort. Les deg opp på de ulike kortene slik at du finner et kort som passer best for deg og dine ønsker med tanke på rabatter.