Tips og triks for studenter

Student triksI denne artikkelen har vi samlet noen av de beste tipsene og triksene for at studenter skal kunne få mest mulig ut av stipendet. Vi håper at dette kan hjelpe deg som student i hverdagen og kanskje bidra til en bedre økonomi eller i det minste få mer ut av de pengene som blir brukt.

Det første man bør gjøre er å få en god oversikt over hvor mye penger du får inn på din konto hver måned. Deretter må du prøve å få en oversikt over hvor de kronene blir av. På bakgrunn av dette vil det lønne seg å sette opp et budsjett slik at du får oversikt over hvordan du bør benytte pengene. Et godt tips til starten av hvert semester er å prøve å kjøpe brukte bøker såfremt det er mulig. Her kan man spare ganske så mange hundrelapper. Dersom det står en annen utgave av boken i din pensumliste så kan man kontakte foreleser og forsikre seg om at en eldre utgave også vil fungere før man gjør innkjøpet.

Et annet tips er å regne ut hvor mye du sitter igjen med etter at du har betalt alle de faste utgiftene. Deretter kan du ta ut de resterende kronene i kontakt og dele det i fire. Da vil du ha fullstendig oversikt over hvor mye du har å rutte med hver eneste uke. Neste tips er noe du kan benytte når du er i butikken og handler. Det er flere priser i matbutikken som kan være lett å misforstå. Dermed lønner det seg alltid å se på kiloprisen eller literprisen slik at man har full oversikt over hvor mye varer faktisk koster.

Det er ingen hemmelighet at det ofte blir en del festing når man er student. Det er en naturlig del av det å studere og det legges ofte opp til sosiale events med klassen eller linjen. Tipset du kan benytte i slike sammenhenger er å ta med deg et bestemt beløp i kontanter når du skal ut på byen. Legg bankkortet igjen hjemme da det er fort gjort å bruke mer penger enn man bør når promillen øker.

Det er ikke alle studenter som jobber nok ved siden av studiene til at de kan shoppe når de ønsker det. De fleste har nok akkurat det de trenger når det gjelder klær og sko men det er ingen tvil om at de fleste liker å ta på seg noe nytt og føle seg litt fresh. For dere studenter som ikke har muligheten til å shoppe nye ting har vi et tips. Dere kan fikse byttekvelder med venninnene eller vennene hvor dere kan bytte klær og sko for eksempel. Da vil alle kunne få nye ting som de aldri har brukt før, men kanskje din venn eller venninne er lei av plagget. Da vil det få nytt liv og alle kan føle at man har fått noe nytt i garderoben sin. Dette er ikke bare økonomisk men også en god måte å ta vare på jorden.